(Angelic) Reiki


Reiki helpt ons de eigen energiestroom weer op gang te brengen. Als de energiebanen opnieuw open gaan zodat de energie vrij kan stromen wordt ons zelfgenezend vermogen - waarover wij allen beschikken - in werking gezet. De onbelemmerde stroom energie brengt een diepgaande heling tot stand in zowel lichaam, geest als ziel.

Reiki herkent ook de wezenlijke oorzaken van de klachten, zowel bij lichamelijke als geestelijke verstoringen. Dit kan betekenen dat bepaalde ervaringen en/of emotionele wonden uit het verleden, blokkades die de oorzaak of aanleiding zijn geweest voor de huidige kwalen, door Reiki worden opgespoord en kunnen worden geheeld. Als de wezenlijke oorzaak is geheeld verdwijnen de zichtbare klachten, soms spontaan en soms na een tijdje.

Reiki werkt in op de gehele mens - fysiek, mentaal en spiritueel - en kan diepgaande processen op gang brengen. Dit kan dienen als opstap voor de persoonlijke ontwikkeling.

Reiki kan ook gewoon ontspannend zijn, als een cadeautje voor jezelf.


Wat is Reiki?


Reiki betekent letterlijk levensstroom of levenskracht. Het is een oude Japanse heelkunst die gebaseerd is op de traditionele handoplegging waarbij energie vrijkomt die genezing en welzijn bevordert.

De energie die vrijkomt tijdens de handoplegging wordt ook wel Universele Levensenergie genoemd. Ik noem het de energie uit de Universele Bron van Liefde, de Bron van Boeddha en Jezus, en nog vele anderen. Het is de energie die ons  voedt en verbindt en die van essentieel belang is voor elk levend wezen - mensen, dieren en planten - om te kunnen leven en groeien.

 

Wanneer Reiki?


Eigenlijk putten we allemaal al uit de bron van de Universele Levensenergie. Anders zouden we simpelweg niet kunnen leven. We zijn dit echter vaak vergeten en we herkennen vaak niet eens meer dat het er is. Zo komt het ook dat we in onszelf de energiestroom niet meer herkennen en pas bij ernstige verstoringen de gevolgen zien of voelen. En dan weten we ook niet meer hoe we dit proces moeten omkeren. Meestal houden we onszelf met goede rust en ontspanning wel in balans, maar soms lukt dat niet meer. Bijvoorbeeld als we een (te) drukke baan hebben, bij lichamelijke of psychische overbelasting of tijdens een periode waarin we emotioneel veel te verwerken krijgen. Je zou kunnen zeggen dat we dan het contact met onszelf kwijt zijn. Dit kan zorgen voor een verstoring in onze energetische balans wat op de langere termijn gevolgen kan hebben op ons geestelijke welzijn en/of onze lichamelijke gezondheid.


Lichamelijke klachten:


Geestelijke klachten:Reiki II


Bij specifieke emotionele/mentale blokkades is Reiki II een uniek hulpmiddel. Reiki II is de energie van een hogere frequentie dan Reiki I. Meestal zal de ontvanger zelf spontaan een hogere frequentie aantrekken, zeker als de energiebanen al meer geopend zijn na een aantal behandelingen, maar met Reiki II kan ook heel gericht energie naar een bepaalde situatie worden gestuurd zodat de verwerking en de heling ervan kan plaatsvinden.
Dit kan bijvoorbeeld een lastige situatie in het heden zijn, maar ook een onverwerkt trauma uit het verleden. Reiki en psychotherapie gaan om deze reden ook heel goed samen. Als bijvoorbeeld tijdens een therapiesessie een bepaald probleem naar voren komt kan daar direct Reiki naar worden toegestuurd. Dit kan het proces enorm versnellen en voorkomen dat men blijft ‘hangen’ in oude emoties.


De behandeling


Voor een Reiki behandeling hoeft de cliënt alleen de schoenen uit te trekken. Tijdens de behandeling ligt de cliënt ontspannen op de Reiki tafel terwijl ik als behandelaar mijn handen op de verschillende posities leg, zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het lichaam.
Via mijn handen stroomt vervolgens de Reiki energie. Kleding vormt geen belemmering.


Tot slot...


Reiki is een intelligente, liefdevolle energie die niet kan worden opgedrongen. De ontvanger bepaalt zelf op onbewust niveau hoeveel energie hij/zij wil of kan aantrekken en waar hij/zij die wil en kan gebruiken.

Reiki en de reguliere geneeskunde kunnen prima samen gaan.


Aurahealing


Volledige behandeling van de aura, in één of meerdere keren.  Met:


bekijk de Tarieven
Fáos, praktijk voor spirituele groei


Nora Blokker
"De Engelenhof"
Noorderpad 9
1674 NR Opperdoes

www.faos.nl

tel 06-44209043
kvk 34308807