Hoogsensitiviteit


Energieën van anderen zijn zo’n beetje dagelijkse kost voor hoogsensitieve personen. Denk aan:


Meestal gaan ze gepaard met een verward, chaotisch gevoel. Ineens weet je niet meer wat je aan het doen bent. Je kunt dan geen gebruik meer maken van je eigen kennis en waarheden want er zitten storende energieën in je veld. Bij kinderen zie je dan dat ze zich gaan afsluiten. Ze keren zich naar binnen, kunnen zich nog maar moeizaam concentreren en leggen moeilijk contact. Als het chaotische en verwarde gevoel lang aanhoudt trekt zo iemand zich ‘uit zijn lichaam’ terug. Iemand kan het rotgevoel niet meer aan en vlucht of in zijn hoofd (chaotisch/overspannen denken) of gaat helemaal uit zijn lichaam. Zo iemand krijgt dan een wezenloze blik: er is niemand thuis. Deze toestand maakt de persoon dan ook nog eens vatbaar voor aardgebonden geesten en/of entiteiten, die op hun beurt weer poorten kunnen openen naar andere dimensies. Iemand wordt dan psychotisch genoemd.

Het klinkt zwaar maar aardgebonden geesten en entiteiten zijn overal. Iedereen heeft er wel in meer of mindere mate mee te maken. De meeste mensen merken er nauwelijks iets van, maar vooral jonge kinderen en hoogsensitieve mensen pikken ze snel op. Dat geeft dan een verstoring in het energieveld. Het kan ook heftige emoties teweegbrengen zoals angst en/of boosheid. Als de persoon lang onder invloed staat van een aardgebonden geest of entiteit kan dit de persoonlijkheid doen veranderen.

Soms komt een hoogsensitief persoon op plekken en dan verandert zijn/haar gevoel drastisch. Dan zit zo iemand opeens in een andere tijdspanne. Men kan dan de energieën voelen die op die plek zijn blijven hangen. Dit kan zowel positief als negatief zijn.

Als hoogsensitief persoon is wel veel, niet alles van anderen. Meestal heb je zelf ook zogenaamde ‘ankertjes’, die soortgelijke energieën aantrekken. Dit kunnen onopgeloste emotionele trauma's of ervaringen zijn. Het is belangrijk die ankertjes voor jezelf in kaart te brengen en op te lossen. Des te schoner het water in de vijver, des te beter is vervuild water van buitenaf te herkennen.


Werkwijze


Ieder hoogsensitief persoon is weer anders en ik probeer de sessies zo veel mogelijk af te stemmen op de persoon zelf. Ik volg daarbij meestal mijn intuïtie. Tijdens de sessies maak ik gebruik van helingtechnieken, visualisatietechnieken, mindfulness, voice-dialoge en de opstellingen.

Na een kort introductiegesprek start ik meestal met een heling om het energieveld schoon te maken en op te laden. Na de heling zal ik meestal een begeleidingsschema voorstellen. Deze bestaat veelal uit een aantal maal coaching waarin je leert verschillende energieën te onderscheiden. Je leert herkennen wat van jou is en wat niet, en wat je met niet gewenste energieën kunt doen.
Verder zijn er oefeningen om:


lees verder over Engelenheling en Reading
Fáos, praktijk voor spirituele groei


Nora Blokker
"De Engelenhof"
Noorderpad 9
1674 NR Opperdoes

www.faos.nl

tel 06-44209043
kvk 34308807